Välj rätt utrustning för din styrketräning

Att träna kan vara väldigt roligt men det gäller att hitta rätt utrustning för din träning. På Gymkompaniet finns den utrustning du behöver. Det gör det enkelt för dig att välja de träningsredskap du vill ha. All utrustning passar inte alla och det kan vara svårt att veta vilket som är rätt för dig träning.

Hitta rätt utrustning för rätt träning

Att hitta rätt utrustning till din träning kan var svårt eftersom det finns så mycket att välja på. Ett redskap kan vara bra för en typ av träning men sämre för någon annan. En skivstång kan till exempel vara bra när du ska träna armar, men mindre bra när du ska träna magen. Stången med vikter kan med fördel användas för att träna benen.

Med hjälp av att du håller den bakom nacken och gör knäböj så kommer vikterna att fungera som extra tyngd. Hantlar finns i flera storlekar och tyngder och kan vara lättare att börja med innan du ger dig på skivstången. En pilatesboll kan du använda för att träna upp styrkan och balansen i din kropp. Träningsband finns också att köpa och med hjälp av det kan du mjukstarta din träning, om du inte känner dig redo för de större verktygen ännu.

Kommentarer är stängda.